Show Rotterdam juli 2017

Published by under Beschikbare pups

Show Rotterdam was een 2-daagse!

We zijn gegaan met 5 van onze Fauve honden.

Lambada die nu loops is en gedekt zal worden door Mango.

Ze is al jeugd kampioen maar we willen graag Nederland kampioen met haar worden. Dag 1 kreeg je een 1ste plaats van de teefjes en het CAC en CACIB. Dag 2 haalde ze een 2de plaats en een reserve CAC en CACIB. Lambada heeft in Nederland nog 1 punt nodig. Dit zal volgend jaar worden omdat ze nu eerst haar 1ste nestje zal krijgen.

Donja  teefje door ons zelf gefokt ( vader is Hippie ) deed mee in de jeugd klasse. Ze werd 2de op dag 1 ( omdat onze jonge reu marti 1ste werd ) maar op dag 2 werd ze Benelux jeugd winner met een mooie stik en UITMUNTEND, beste jeugdhond.

Mango, reu haalde een zeer goed maar geen prijs.

Marti onze jongste reu deed ook mee in de jeugd klasse. Hij haalde op dag 1 beste jeugd hond en ere ring. Met uitmuntend. ( dag 2 werd hij 2de omdat Donja eerste werd ) oeps…concurrentie tegen jezelf. Maar de andere fokkers hadden ook wel mooie faufjes bij hoor. En de mooiste Fauve kwam uit Engeland, wat een prachtdier. Die had echt een verdiende beste hond van het ras gewonnen.

Monet, monet is een lieverd maar persoonlijk vinden we hem zelf niet zo heel erg mooi. In Show Goes haalde hij een veelbelovend, maar toen had ik al mijn twijfels op gebied van schoonheid. En dat bleek op deze show. Hij haalde een G. ( goed ) Plus punten, erg mooi hoofd en extreem goede vacht. Maar gewoon echt te hoog benig voor het ras. En wat slungelig. Wij hebben daarom besloten om monet niet te houden, en dus geen nest van deze reu te nemen.

 

Fijn was wel dat ze allemaal heel erg lief waren, ook in de auto heel braaf.

Onze volgende Show is in België. Met Lambada, Donja, Mango en Marti op zaterdag 19 en zondag 20 aug. 2017 in Mechelen. We zouden het leuk vinden als U ons kwam bezoeken.