Pup gekocht hoe nu verder?

Pup gekocht ? Hoe nu verder ?

Ik zal proberen het zo kort mogelijk te houden  .

Allereerst als U net een pup heeft , GEFELICITEERD met uw nieuwe kindje .

Neem de pup niet eerder mee dan 8 weken oud en minimaal 7 dagen geleden zijn 1ste enting gehad te hebben. Zorg dat er een koopcontact bij zit , paspoort en chip.

Het zal in het begin erg tegen vallen, zindelijk maken , opvoeden , iedereen moet zich aanpassen enz. Maar hier moet je even door heen, later zal de hond je beste maatje worden.

In het kort de belangrijkste tips die ik U kan geven ( adviseren )

 1. De fokker geeft voeding ( puppy brokjes ) mee die de pup gewend is , U gaat naar de winkel en koopt zelf puppy brokjes en mengt dit met de brokjes die de pups gewend is, zodat de pup niet ineens helemaal op ander voer moet overschakelen.
 2. Behandel de pup als een baby want dit is de pup dan ook nog .
 3. Het is geen poesje en komt dus NIET op de pootjes terecht bij een val !!! Zet de pup met 4 pootjes voorzichtig op de grond , ook van de bank vallen kan zijn kaakje doen breken of zijn rug enz. Laat kinderen  op de grond zitten als ze de pup vast willen houden !
 4. Volg het voedingsadvies van de fokker op , honden / pups drinken alleen water en GEEN melk!!!!
 5. Heeft U een kat ? laat het kattenvoer hoog staan ( dit mag de pup niet opeten ) Let ook op de kattenbak dat de pup  de kattenpoep er niet uit eet.
 6. Geef de pup de eerste weken VEEL rust ! veel laten slapen ! Het is een baby .
 7. Let op of de pup goed eet/drinkt.
 8. Zindelijk maken . tot en met 13 weken beschermend zijn , niet veel wandelen…want de pup moet eerst leren dat ie buiten is voor te plassen en poepen ! daarbij het is een pup die mag nog niet veel lopen! Ten 3de de pup moet eerst zijn 3de prik hebben gehad dan pas is ie immuun voor ziektes van andere dieren die buiten lopen of buiten hun ontlasting hebben gedaan.

Na het eten moet een puppy plassen/poepen. Na het slapen gelijk buiten zetten dan moeten ze plassen/poepen. Doet de pup het buiten , belonen met een vrolijke stem ( snoepje )

Zie je dat ie het binnen doet ..snel oppakken en buiten zetten.

 1. Wel of geen bench….zeker wel ! zie het niet als straf maar gewoon als zijn slaapkamer , rust plek/veilige plek. Natuurlijk is het  de eerste week piepen, blaffen janken…maar dat gaat over , gewoon negeren ! zet geen eten/drinken in de benz. Eventueel een puppy ren is ook heel fijn ! In de bench kan je het beste oude kleding van U of uw kinderen doen ( wat je toch al weg wilde doen ) want als er dan een plasje of poepje op komt kan je het zo weg gooien . Een nieuw duur kussen steeds moeten schoon maken word je ook zo snel zat. Als U weggaat puppy in de bench, snachts puppy in de bench. Laat de kleine pup niet bij uw kat(ten ) andere hond(en ) los als U er niet bent …voor je het weet spelen ze de pup dood . of worden ze toch ineens boos op de pup en gaat het mis . Wanneer U thuis bent kunt U ze prima aan elkaar laten wennen.
 2. Kijk in het paspoort van de pup wanneer deze weer de volgende prik moet hebben ( inenting)
 3. En kijk ook gelijk wanneer hij/zij weer ontwormd moet worden.
 4. Is uw pup volledig ingeënt ? ga er dan mee op puppy cursus , leuk , leerzaam en zeker leuk voor uw hond !!!!! fijn samen iets leuks doen.
 5. Leer uw pup vanaf dag 1 wat hij wel niet mag . Dus vanaf dag 1 leren alleen thuis te blijven .
 6. Wat de hond later niet mag …mag hij nu als pup ook al niet !
 7. Een hond is een roedel dier , 2 is altijd leuker als 1 .
 8. Rust is echt heel belangrijk in het begin, ga er niet gelijk mee zeulen of veel mensen laten komen kijken. Het is voor een pup een onwijze verandering die de pup rustig moet kunnen verwerken…andere omgeving , andere mensen , missen van broertjes/zusjes , autoreis enz.
 9. Mocht er iets opdoen met uw pup …twijfel niet BEL de fokker op !
 10. Ik weet dat het stukje “aanschaf van een pup”op deze site erg lang is , maar zeker zinvol om te lezen.

 

Heel veel plezier met uw nieuwe aanwinst , zorg goed voor hem of haar .