Onze Fauve’s

Onze Fauve teefjes

Op nummer 1 staat bij ons de gezondheid van de dieren ! ! Dit is erg belangrijk als je met een teefje een nestje wilt fokken . Kerngezond en zeker ook geen gebreken. Onze teefjes ( en onze pups dus ook ) zijn dan ook zeker GEEN inteelt. Maar zijn sterke gezonde honden.

Daarbij is natuurlijk ook het KARAKTER erg van belang ! Natuurlijk zijn dit wat eigewijze honden ( buiten dan he ) maar hoe zit dat nu met dat innerlijke karakter van deze hond , ik kan het U vertellen over onze teefjes , ze zijn erg vriendelijk en sociaal , zowel naar mens en dier . Komen veel in aanraking met kinderen en passen zich prima aan omgeving aan…druk , rustig enz. Ze kunnen hier goed mee omgaan.

Buiten lopen onze teefjes los ! soms moet je dan wel eens je stem verheffen, maar luisteren doen ze . Binnen in huis is dit heel anders , dan zijn het super luisterende honden en leren onwijs snel . Zeker niet druk in huis. Passen zich makkelijk aan katten aan enz.

De Fauv’s worden in huis geboren , en groeien ook in huis op, en in de kennel in de roedel ( die bij ons verwarmd , verlicht , en erg groot is ! ) ook heeft het verblijf  ramen, mand en kleed , waterbak enz. en staat in verbinding met ons huis. Het is een fijne omgeving voor de honden. En meer dan genoeg ruimte om te spelen

Overdag zijn ze vaak in het buitenverblijf ( 10 bij 5 meter groot ! )  Zodat ze daar ook fijn in kunnen rennen en bewegen. Daarbij worden ze natuurlijk aan de riem uitgelaten elke dag en aan de zeedijk los gelaten. ( of stiekem op het land van de boer hihi )

Onze honden hebben een stamboom van de raad van beheer , we lopen af en toe een Show  omdat onze honden liever buiten ravotten en met de kids spelen en met elkaar, i.p.v heel de dag mooi te wezen en niet vies te mogen worden. Daarbij fokken wij op gezondheid en karakter , niet op schoonheid ( ook al zijn de meiden erg mooi hoor en de reuen ook natuurlijk )

Een teefje wat gedekt is komt weer terug in huis wonen , daar zal ze ook haar jongen krijgen onder ons toezicht . Pas als haar jongen groot genoeg zijn en naar een nieuw thuis te gaan , keert de moeder terug naar de roedel. Meestal is dit een blij moment voor de moeder hond. Weer tijd voor haarzelf lekker bij de andere in de roedel.

Vanaf de 2de loopsheid kan je een hondje pas laten dekken ( dan zijn ze pas volwassen genoeg )  soms ook pas de 3de keer , dit is per hond verschillend .

Een hond mag max. 2 tot 5 nestjes krijgen ! Dit is ook per moeder hond verschillend . Op de leeftijd van 7 jaar en ouder krijgen ze geen pups meer , dan zijn ze er te oud voor .

Aangezien een Fauve veel ouder word als 7 jaar proberen wij deze te plaatsen bij bekenden! meestal gaat dit prima , heeft een hond toch zo veel heimwee naar de roedel , dan komt ze gewoon terug en zal hier oud worden ! Waar we ze meestal plaatsen is al een hond in huis en zijn de mensen bekend met ons en het ras , dus gaat dit helemaal goed.

Klik op de foto’s om onze Fauve’s te zien ! Regelmatig hebben we een stage loper die de honden extra doet verwennen. Maar ook vaste vrijwilligers en Claudia vast in dienst met een dieropleiding nivo 4. Ze traint de honden ook voor de Shows. We laten de dieren HEEL erg veel met kinderen omgaan, en andere dieren!

Bekijk nu de volgende sub-pagina's.