Ras info

Ras informatie Basset Fauve de bretagne

Karakter :

De Basset Fauve de Bretagne komt oorspronkelijk uit Frankrijk. Hier werd deze hond als jachthond gebruikt . Nu kan je wel spreken dat ze echte huishonden zijn en erg mens gericht.

Op gebied van luisteren gaat alles binnenshuis van een leie dakje MAAR…buiten wil deze levendige hond nog wel eens zijn neusje achter nagaan en zijn baasje in de zenuwen laten staan.

Meerdere mensen zijn mans genoeg om deze hond ook buitenshuis de baas te kunnen en laten ze los lopen ( dit doen wij ook , en hebben over het algemeen geen problemen met weglopen ) andere mensen kiezen liever de veilige weg en houden hun dierbare vriend aan de riem !

Van karakter is het echt een wereld hond ! levendig , sterk , zeer kindvriendelijk, slim en sociaal. Kunnen goed tegen drukke gezinnen .

De hond kan goed alleen thuis leren blijven . Ze houden erg van beweging , wandelen vinden ze erg leuk, maar lekker luieren in huis is vaak ook geen probleem, deze hond heeft gewoon een enorm aanpassingsvoormogen .

Onze honden wonen op de boerderij en worden NIET voor de jacht gebruikt en maken hier ook geen kennis mee . We socialiseren ze zo veel mogelijk op huis/gezinds hond . En van pup af aan laten we ze al los mee wandelen.

Uiterlijk :

Kleur /beharing , onze Fauve’s zijn Ree bruin ( tarwe kleur ) . Ze hebben ruw haar ( dit kunt U laten plukken en zal uw hond een gladde vacht hebben . Ze verharen niet erg . En af en toe kammen is meer dan genoeg.

Gewicht , Een volwassen Fauve zal tussen de 15 en 18 KG gaan wegen .

Hoogte , Een volwassen Fauve zal een hoogte van ca 30 tot 40 CM hebben.

Oren , De Fauve heeft prachtige , zachte zeer lange flaporen waar je heerlijk mee kunt kroelen. MAAR let wel op dat je de oren van binnen goed in de gaten houdt …door zijn lange oren blijft er makkelijk vuil in zitten en zijn ze gevoelig voor oormijt / oorontsteking. Dus elke week even de oren nakijken en netjes schoonhouden. ( Eventuele verzorgingsproducten zijn bij elke dieren winkel te verkrijgen )

Bouw , De Fauve is met zijn lange lichaam en korte poten een typische basset. Compacte bouw . Dikke niet te lange staart , rechte voorbenen , lange snuit . Het is een hond die je niet overal op straat zo maar tegenkomt . De basset is gewoon een prachtige verschijning om te zien.