Show Eindhoven februari 2019

Published by under Beschikbare pups

Show EINDHOVEN 2019

De tijd gaat zo snel. We hadden in 2018 een PRACHTIG SHOW jaar met geweldige resultaten.

Maar nu is het al weer 2019.

Waarom met de honden naar de Show?

De meeste vinden het leuk ( wij maken het echt als een uitje voor ze ) maar het is ook heel goed voor hun socialisatie in de drukte met veel andere honden. Goed voor de gehoorzaamheid. Ondanks alle geluiden en geuren moeten ze netjes aan het lijntje lopen. Natuurlijk als er een Show op de planning staat worden ze EXTRA geborsteld, gaan ze naar training, poetsen we vaker de tanden waardoor ze dus nog meer aandacht krijgen. Maar natuurlijk is het ook belangrijk te weten of de Fauve goed genoeg is om een nestje mee te fokken.

Zo word er op de Show nauw keurig gekeken, of het gebit perfect staat, de vacht goed is van kwaliteit, de ogen goed zijn, geen knik in de staart, maar ook voelen ze grondig aan het lijf en pootjes of alles goed in elkaar steekt. Of de oren lang genoeg zijn en of de hond de juiste hoogte heeft. Daarnaast kijken ze ook naar karakter als een hond doet grommen keuren ze hem NIET de hond moet normaal gedrag vertonen en de keurmeester moet ik de mond kunnen kijken.

Ook zal er gekeken worden of de hond goed loopt en vlot recht gangwerk laat zien.

Als dit allemaal perfect is kan je een ZEER GOED of UITMUNTEND halen! Je kan op Show halen :

niet te keuren ( gedrag dus niet goed ) een M krijgen MATIG ( dan is er echt iets mis ) je kan een G krijgen is GOED maar kan het er net mee door ( beter NIET mee fokken ! ) dan kan je een ZG krijgen is een ZEER GOED en je kan een U krijgen dat is UITMUNTEND. Bij zeer goed is de hond echt goede hond maar bij Uitmuntend is hij ook nog een echte schoonheid! Wij fokken alleen met honden die een ZG  of een Uitmuntend.

 

Uitslag van Show Eindhoven 2019.

Fenna ( zelf gefokt teefje ) en Bijou aangekocht teefje gingen mee.

Bijou is een hele jonge dame nog en liep in de jeugdklasse. Ze deed het super goed we kregen een compliment over haar gedrag en temparament waarmee ze liep. Ze mag nog iets uit zwaren en haar neus was iets aan de korte kant. Ze haalde een ZG.

Fenna is volwassen teefje die wij zelf hebben gefokt. Ze was als pup al een keer mee geweest en kreeg toen te horen dat ze zeer belovend was. En dat kwam uit. Ze werd 1ste en kreeg een UITMUNTEND ze mocht door naar de eren ring want  ze werd ook BESTE van het ras. Super leuk.

Uiteindelijk toen ze op de Show foto moest had ze er geen zin meer in haha dus staat ze er maar beetje vreemd bij. Je zou het op de foto niet zeggen maar wij vinden haar juist zo leuk van wegen haar onwijs vrolijke uitstraling. De kinderen noemen haar hier thuis “verstappen “omdat ze echt HEEL hard kan rennen. Ze loopt net als Bijou erg makkelijk los.

Onze volgende Show is in ANTWERPEN. Kom ons gerust daar bezoeken, gezellig.

We gaan met onze reu Marti en onze volwassen teef Donja ( het is in België ) op 13 en 14 april 2019. We gaan alle 2 de dagen.

Tot ziens