1 juli was onze geweldig leuke fauve wandeling

Published by under Beschikbare pups

Op zondag 1 juli 2018 was het dan weer zover!

 

Onze jaarlijkse Fauve ( terug kom ) wandeling.

Het was heerlijk weer ( voor sommige mensen iets te warm en daar waren wel wat afmeldingen door ) maar hier aan de zee was het  heerlijk in het windje. Om 11.00 uur waren we klaar voor de groepsfoto. Maar liefst 34 Fauve’s waren aanwezig.

Bij aankomst stond het speciale bankje klaar voor de foto met de speciale Fauve hond.

Het rondje wat wij met onze Fauve’s elke dag lopen langs de zee was 4 KM.  Op de helft hadden we een pauze en konden de honden drinken en lekker de zee in. Daarna was het tijd voor de “jacht “training! En lieten we een HAAS los op de dijk die de honden dan konden vangen. Zie foto’s voor de haas te zien het was echt heel erg grappig en de honden vonden het heel erg leuk.

Wij fokken op gezondheid en karakter en ook al is de Fauve een jachthond wij proberen dit er zo veel mogelijk uit te krijgen en ze juist met vogels, kipjes enz samen te laten opgroeien omdat onze ervaring is dat de Fauve een geweldige gezinds hond is en dat jacht instinkt dan niet heel makkelijk is tijdens het loslopen.

Na 4 km  waren we weer terug op de verzamel plaats. Daar hadden we badjes voor de honden neer gezet en speel toestellen ( behendigheid ) eigenlijk de dingen die we zelf dagelijks met de honden en kinderen doen.

Tot onze verbazing waren de honden van ons echt MOE  na de wandeling. Dit waarschijnlijk van alle emotie want ze vonden het GEWELDIG leuk! En dat was het ook.

Allemaal blije gezellige mensen met super lieve honden. Honden die er stuk voor stuk erg gelukkig uit zagen en deel uit maakte van een leuk gezin.

Mensen bedankt hiervoor en heel erg bedankt voor Uw komst wij hebben genoten en de honden ook.

Wat leuk was dat er mensen in 2017 waren komen kijken op de wandeling die een Fauve wilde en nu met hun eigen fauve  mee liepen.

Dit jaar waren er ook weer veel belangstellende in het ras, fijn kennis gemaakt te hebben en graag tot ziens bij de pups.

Onze drachtige dame liep nog vlot mee hihi. Inmiddels zijn de jonge teefje die nu alweer bijna 2 jaar  zijn loops. Ze worden deze week nagezien bij de dierenarts en als alles goed is zo als het er nu wel uit ziet ze bij de reu laten. Alvast fijn te weten dat we na de zomer vakantie 2 leuke meiden van nivo 4 dierverzorging stage komen lopen en dan kunnen helpen bij de verzorging.

Voor iedere hond hadden we een leuk honden cadeautje. Daar waren een aantal dingetjes van gesponsord.  Welkoop, Royal canin en Beaphar BEDANKT.

Iedereen graag tot ziens op onze volgende wandeling want nogmaals wat was het een fijn gevoel onze honden terug te zien.